دانلود پایان نامه : مدلسازی پویایی سیستم برای ارزیابی و کنترل پایایی در سیستم نگهداری و تعمیرات
در طول سالیان بسیاری، در اکثر سازمانها و شرکتها، تمامی تمرکز مدیریت، بر فعالیتهای تولیدی بوده و به موضوع نگهداری و تعمیرات (نت)[1]، به چشم یک سربار و مزاحم، نگریسته شده و این نگرش، باعث شده است که فعالیتهای نت، نادیده گرفته شود؛ امّا، در سالهای اخیر، سیاستهای سازمانی و نیازمندیهای کسب و کار، باعث شده تا مدیران، به موضوع نگهداری و تعمیرات، بیشتر توجه کنند. یکی از دلایل اصلی این توجه، آن است که هزینههای نت در سازمانها به یکی از هزینههای اصلی، تبدیل شده است. فراوانی بسیار زیاد هزینههای بخش نت در کارخانهها، این توان بالقوه را برای مدیریت ایجاد كرده است تا با توجه به مقوله نت، جلوی بسیاری از این هزینهها گرفته شود.
از طرفی، جهانی شدن بازار و رشد سریع توانایی گردش اطلاعات، موجب افزایش رقابت جهانی شده است که در نتیجه، برای رقابت
موفقیتآمیز در محیط تجاری رقابتی و آشفته امروزی، سازمانها به عنوان ابزاری برای تأمین سود رقابتی و بقا، روی رضایت مشتریان از طریق افزایش تأکید بر کیفیت محصولات و خدماتشان، متمرکز شدهاند که لازمهی این امر، بهرهگیری از روشهای نوین نگهداری و تعمیرات در صنایع مختلف است.
همچنین، مدیران، امروزه برای بقا در مواجهه با مسائل محیطی باید با پیچیدگی، تنوع و تغییرات روزافزون دست و پنجه نرم کنند. متدولوژی پویاییهای سیستم در نتیجه تلاشهای انجام شده برای بررسی و رفع موضوعات پویا و مرتبط با سیاستهای بلند مدت که هم در بخش عمومی و هم بخش خصوصی رواج دارد؛ شکل گرفت. پویاییهای سیستم، متدولوژی مطالعه و مدیریت سیستمهای بازخوردی پیچیده مانند سیستمهای موجود در حوزه کسب و کار و سایر سیستمهای اجتماعی است [6].
در این پایاننامه، یک سیستم نگهداری و تعمیرات به همراه اجزای آن، به طور جامع در راستای پایایی با روش پویایی سیستم، مدلسازی شده و با استفاده از مطالعات شبیهسازی، نتایج کنترلی آن با کمک نمودار کنترل CUSUM، مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
- تعریف موضوع
در عصر حاضر، یکی از بنیانهای اساسی در صنعت و تولید، بدون شک، تجهیزات و ماشینآلات است. از طرفی، افزایش بهرهوری و کارآیی تولید و دستیابی به استانداردهای جهانی، حفظ و نگهداری از سرمایههای ملی، رقابت در صحنههای تولید و حضور فعالتر در بازارهای داخلی و جهانی، بدون افزایش زمان قابلیت استفاده و بهرهبرداری از تجهیزات و ماشینآلات و سیستمهای تولید و همچنین، کاهش هزینههای تعمیراتی و زمان از کارافتادگی میسر نخواهد بود. بنابراین، برخورداری از نظام نگهداری و تعمیرات مناسب از مباحث مهم هر صنعت است. تحقق و عمل به نت موجب تداوم خطوط تولید، كاهش هزینهها، مصرف قطعات یدكی، انرژی و نیز افزایش عمر مفید ماشینآلات و كارایی آنها خواهد شد. از علائم فقدان نت، كارایی كم و سوددهی پایین است. نگهداری و تعمیرات مانند سایر تجارتها و سازمانها، نه تنها اهداف مناسب را برای سطوح مختلف اجرا بلکه، روشهای معمول را نیز برای دستیابی به این اهداف مشخص میكند [1].
امروزه، بسیاری از مسائل و مشکلات جوامع بشری و سیستمهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از جزءنگری است. بر طبق تعریف، سیستم عبارت است از مجموعهای از عناصر که بر روی یکدیگر تعامل دارند. مشکل از جایی شروع میشود که سیستم به عوامل اول تجزیه میشود و با تمرکز بر جزئیات، در پی حل مشکل سیستم برآمده میشود. غافل از این نکته، که سیستم تجزیه شده فقط مجموعهای از عناصر تفکیک شده است و خاصیت سیستم اولیه را که همان تعامل اجزا است، ندارد. اینجاست که لزوم نگاه کلگرایانه به سیستم مشخص میشود. تفکر سیستمی، مجموعه مطالبی در مورد روش تفکر بر مبنای درک روابط علّت و معلولی مابین پدیده های اطراف است. به کمک این تفکر، درک بسیاری از وقایع اطراف، سادهتر و آگاهانه میشود. روش پویایی سیستم، از نوع مدلهای شبیهسازی است كه در این مدلها، وضعیت فعلی سیستم با توجه به روندها و رفتارهای گذشته، مدل میشود تا درك بهتری از رفتار سیستم واقعی حاصل شود [6].
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی زهرا در 1399/10/26 ساعت 03:01:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |