پایان نامه ارشد:ارزیابی کارایی اوره بعنوان یک منبع نیتروژنی ارزان در تولید اریترومایسین توسط Saccharopolyspora erythraea به روش فرمانتاسیون
دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم، از میلیون ها سال نوری در عمق فضا گرفته تا هزاران کیلومتر در اعماق زمین از دشتها و جنگلها و کوهستانها گرفته تا دریاها و اقیانوسهای بیکران، همه و همه دارای اسرار ناشناخته و رموز کشف نشده ای هستند که در ذهن بشر چراها و چگونههایی را پدید میآورد و پاسخ به این سؤالات یک نیاز اساسی برای هر فرد محسوب میشود. بشر از همان ابتدا درصدد پاسخ به این نیاز خود برآمده است و گامهایی را در زمینههای مختلف علم برداشته است. از زمان انسان اولیه تا انسان غرق در زندگی ماشینی قرن بیست و یکم این اکتشافات به طرق مختلف ثبت شدهاند تا همگان از آنها بهره ببرند. ما نیز با بهرهگیری از این نتایج و تحقیقات به ثبت رسیده و تلاش خود این تحقیق را گردآوری نموده ایم تا گامی هر چند کوچک در راه بی پایان علم در زمینه میکروارگانیسمها برداشته باشیم. میکروارگانیسمها، قدیمیترین موجودات زنده روی زمین هستند ولی چون اندازه آنها بسیار کوچک است از آخرین موجوداتی هستند که شناخته شدهاند. این موجودات اهمیت ویژهای برای انسان دارند. بعد از شناخته شدن میکروارگانیسمها پیشرفت قابلتوجهی درامر بهداشت حاصل گردیده است از جمله تولید آنتیبیوتیکها، چرا که دانشمندان با مطالعه میکروارگانیسمهای مفید و مضر(80% مفید و
20% پاتوژن یا بیماری زا) و با استفاده از علم میکروبیولوژی که همان علم مطالعه و شناخته میکروارگانیسمهاست طول عمر آدمی را افزایش دادهاند و دیگر از اپیدمیهای کشنده نظیر آبله، طاعون، سرخک، دیفتری و … همانند گذشته خبری نیست.
گستردگیو تنوع کاربردهای بیوتکنولوژی، تعریف و توصیف آنرا کمی مشکل و نیز متنوع ساخته است. برخی آنرا مترادف میکروبیولوژی صنعتی و استفاده از میکروارگانیسمها و برخی آنرا معادل مهندسی ژنتیک تعریف میکنند. در صنعت نیز آدمی با استفاده از علم بیوتکنولوژی و نقش ارگانیسمها به عنوان کاتالیست از میکروارگانیسمها استفاده کرده است. در واقع میکروبیولوژی صنعتی، واژهای قدیمی است که در مورد استفاده میکروارگانیسمها در صنعت بیان شده است و امروزه آن را به تکنولوژی میکروبی [1]تغییر دادهاند.
امروزه با مطالعات فراوانی که دانشمندان در عرصههای مختلف انجام دادهاند، میتوان بیاغراق ادعا کرد که استفاده از میکروارگانیسمها انقلاب عظیمی در همه ابعاد زندگی انسان به وجود آوردهاست. بشر با شناخت میکروارگانیسمها از گذشته تا کنون هم توانسته فعالیت های نامناسب آنها را بر زندگی انسان کنترل کند در واقع از آنها بر علیه خودشان استفاده کند و هم از آنها در زمینههای گوناگون بهره ببرد.
میکروبشناسی صنعتی به بررسی این میکروارگانیسمها پرداخته و سعی در شناسایی انواع جدید و تولید موتانتهای میکروبی با کارایی و میزان محصول بیشتر و هزینه کمتر دارد.
میکروبشناسی صنعتی امروزه وسیعترین زمینه پژوهشهای میکروبشناختی را تشکیل میدهد و بیشترین هزینه و امکانات را در زیستشناسی به خود اختصاص داده است.
ﺑﺮ اﺳﺎس آﻣﺎرﻧﺎﻣﻪ داروﻳﻲ ﻛﻪ ﻫﺮ ﺳﺎﻟﻪ ﺗﻮﺳﻂ وزارت ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﺗﻬﻴﻪ ﻣﻲﮔﺮدد، ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﺼﺮف دارو دراﻳﺮان ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪداروﻫﺎی آﻧﺘﻲﺑﻴﻮﺗﻴﻚ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. اریترومایسین ، یکی از انواع ﭘﺮﻣﺼﺮف آنتیبیوتیکها است. در ﺳﺎﻟﻬﺎی اﺧﻴﺮ ﺗﻼﺷﻬﺎی ﺑﺴﻴﺎری در ﺟﻬﺖ ﺧﻮدﻛﻔﺎﻳﻲ و ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮﻃﺮف ﻛﺮدن واﺑﺴﺘﮕﻲ ﻛﺸﻮر در زﻣﻴﻨﻪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺻﻨﻌﺘﻲ اﻧﺠﺎم ﺷﺪه ﻛﻪ در اﻳﻦ ﻣﻴﺎن ﺻﻨﺎﻳﻊ داروﻳﻲ از اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋه ای ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ. ﺑﻪ دﻟﻴﻞ رﺷﺪ ﻓﺰاﻳﻨﺪه ﺟﻤﻌﻴﺖ و ﻧﻴﺎز ﻛﺸﻮر ﺑﻪ دارو، ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺳﻬﻮﻟﺖ ﺗﻬﻴﻪ دارو ﺑﺎ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻛﻤﺘﺮ ﺑﺮای ﺑﻴﻤﺎران، پژوهشهای زیادی صورت گرفته است.
علم بیوتکنولوژی در رشتههای مختلف علمی باعث ایجاد نوآوری و پیشرفتهای چشمگیر شده است. تلاش و کوشش ما بر این بوده است که کاربرد این علم را در فرآیندهای تولید آنتیبیوتیک مورد بررسی قرار دهیم.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی زهرا در 1399/10/26 ساعت 02:38:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |