دانلود پایان نامه : پیش بینی نرخ خوردگی و ثابت سرعت سایش در لوله مغزیهای گاز با استفاده از شبکه عصبی
1-1 معرفی کل تحقیق
یکی از مباحث مهم علمی، فنی و اقتصادی، مسألهی خوردگی فلزات و حفاظت تأسیسات فلزی است. بررسی مبحث خوردگی چندان ساده نیست و با همه پژوهشهای انجام شده، هنوز عوامل آنها به درستی شناخته نشده است. به غیر از بکارگیری علوم شیمی برای مقابله با خوردگی، استفاده از سایر علوم در کنترل و پیشبینی خوردگی و استفاده از نتایج آن در تعمیرات تجهیزات فلزی از اهمیت ویژهای برخوردار است. مسألهی خوردگی در صنایع نفت و گاز به دلیل داشتن ترکیبات خوردنده به شکلی جدیتر از صنایع دیگر شده است. عدم توانایی در پیشبینی نرخ خوردگی باعث میشود که زمانهای خرابی ناشی از آن نیز قابل پیشبینی نباشد که این موضوع تیمهای نگهداری و تعمیرات را دچار مشکل میکند.
تاکنون روشهای مختلفی برای مواجه با این پدیده استفاده شدهاست. مدلسازی خوردگی میتواند در شناخت بیشتر و پیشبینی مسائل برآمده از آن مؤثر باشد. دراین مدلسازیها، بیشتر از روشهای مکانیستیک با تکیه بر پیشینهی تیوریک خوردگی و فرمولهای ریاضی بوده است، اما به دلیل پیچیدگی ذاتی این پدیده، این روشها موفقیت زیادی نداشتهاند.
به دلیل پیچیدگی ذکر شده و تعدد عوامل شناخته شده و ناشناختهی تأثیرگذار بر این پدیده به نظر میرسد میتوان از روشهای داده محوری چون شبکه عصبی برای پیشبینی نرخ خوردگی استفاده کرد، البته به شرطی که داده با اندازه کافی در این زمینه موجود باشد.
این تحقیق بر مبنای استفاده از تواناییهای شبکههای عصبی برای پیشبینی نرخ خوردگی بنا نهاده شده است و بدین منظور از اطلاعات جمعآوری شده از میادین گازی تحت پوشش شرکت بهرهبرداری زاگرس جنوبی استفاده شده است.
از مباحث مهم دیگر که از اهمیت ویژه در صنایع گاز برخوردار است، پدیدهی سایش/ خوردگی میباشد. پدیده سایش در چاههایی که دارای سرعت جریان بالا و یا همراه با ذرات جامد معلق در سیال تولیدی باشد، بسیار محتمل است. حتی در شرایط عاری از شن و یا سرویسهای تمیز که شدت تولید شن حدود چند پوند در روز است، خسارات ناشی از سایش، در سرعتهای تولیدی بالا بسیار زیاد است. در صنعت، از روابط اصلاح شده تنشبرشی مانند رابطهی ارائه شده توسط استاندارد ، برای پیشبینی سرعت سایش استفاده میشود.
که در آن
Ve: سرعت سایشی سیال (فوت بر ثانیه)
: جرم حجمی مخلوط گاز و مایع در فشار و دمای عملیاتی (پوند بر فوت مکعب)
: ضریب تجربی (بدون واحد)
محدودیتها و مشکلات کاربرد معادله (1-1) برای چاهها بیشتر مربوط به مقدار ثابت “” میباشد. استاندارد API RP 14E پیشنهاد میکند که برای چاههای که تولید شن ندارند و همچنین چاههایی که با لوله مغزی از جنس آلیاژ CRA (آلیاژ مقاوم در مقابل خوردگی)، استفاده میکنند، مقادیر 150 تا 200 برای ثابت “” مد نظر قرار گیرد. اگر شن یا ماسه همراه با سیال تولید شود “” را عدد 100 در نظر میگیرند.
امروزه پس از گذشت سالها از پیدایش استاندارد API RP 14E، ناکارآمدی آن بر همگان مشخص شده است. ثابتC” ” در استاندارد API RP 14E در مواردی بسیار محتاطانه در نظر گرفته شدهاست. در این پژوهش به پیشبینی ثابت سرعت سایش (ضریب تجربی C) میپردازیم. بدین منظور از اطلاعات جمعآوری شده از میادین گازی تحت پوشش شرکت بهرهبرداری زاگرس جنوبی استفاده شدهاست.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی زهرا در 1399/10/26 ساعت 01:11:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |