دانلود پایان نامه ارشد:جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای خاکزی مولد آنزیم ال-آسپارژیناز
آنزیمها بهعنوان تسریعکنندههای واکنشهای شیمیایی نقش مهمی در شکلگیری حیات سلولی بهنحویکه امروزه میشناسیم ایفا میکنند. بهکارگیری هدفمند آنزیمها بهمنظور مداخله در سیر واکنشهای شیمیایی و بیوشیمیایی همواره یکی از موضوعات موردتوجه در صنعت و پزشکی بوده است( رائو، 1999)
باکتریها از اصلیترین منابع تولید آنزیم به شمار میرود.. در این تحقیق باکتریهای جداشده از خاکهای مناطق مختلف استان گلستان (مزرعه، جنگل، باغ) ازنظر تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز خارج سلولی موردبررسی قرار گرفتند.
خاک یکی از مکانهای عمده میکروارگانیسمها محسوب میشود. فراوانترین میکروارگانیسمها در خاک، باکتریها هستند. خاک باغچه
در هر گرم محتوی میلیونها باکتری است. درجاهای عمیق تعداد آنها کاهش مییابد. قارچها به تعداد کمتر از باکتریها در خاک یافت میشوند.( رائو، 1999)
مهم ترین گروه های باکتر ی های خاک عبارتند از :آرتروباکتر، استرپتومایسس ها ، سودوموناس، نیتروباکتریاسه،متانوموداسه،اسپیریلاسه،تیوباکتریاسه،اُ باکتریال ها ( که خود شامل گروه های ازتوباکتریاسه، ریزوبیاسه،آکروموباکتریاسه،میکروکوکاسه،کورینه باکتریاسه،باسیلاسه می باشد)، میکسوباکتریال ها، سیانوباکترها. (رائو،[3]1999 ).
ال-آسپاراژیناز (L-asparagine amidohydrolase, EC 3.5.1.1) آنزیمی است که اسیدآمینه ال-آسپاراژین را به دو جزء آسپارتیک اسید[4] و آمونیاک[5] میشکند(رائو، 1999 )
شکل 1-1 ساختار ال آسپاراژیناز( سینگ و اسریواستاوا ،2012)
در حالت عادی، سلولهای توموری قادر به تولید ال-آسپاراژین موردنیاز برای ادامه حیات سلول نیستند. بنابراین چنانچه این سلولها با آنزیم ال-آسپاراژیناز تیمار گردند، به این دلیل که قادر به جایگزینی اسیدآمینه ال-آسپاراژین تخریبشده نمیباشند، بهطور انتخابی از بین خواهند رفت بدون اینکه به سلولهای سالم آسیب وارد گردد. ( سینگ و اسریواستاوا ،2012)آنزیم آسپاراژیناز در صنعت فرآوری مواد غذایی نیز برای تأمین معیارهای مرتبط با سلامت مورداستفاده قرار میگیرد. ( سینگ و اسریواستاوا ،2012)
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی زهرا در 1399/10/26 ساعت 01:25:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |