دانلود پایان نامه ارشد:مقایسه تاثیر بسته بندی فیلمهای نانونقره و پلی اتیلن معمولی بر رشد انواع قارچ نان
مبتنی بر تحولات اساسی، پیشبینی شده برای سالهای آینده رقابت جهانی برای تسلط، دیگر توسعه تسلیحاتی نبوده و عوامل دیگری از جمله غذا به عنوان مهیبترین اسلحه استراتژیک، صفبندی ها و خطوط جغرافیایی کشورها را تغییر خواهد داد. فردای فردا، غذا و مجموعه امکانات دستیابی به آن، نمودار اصلی مرزبندی: غنی و فقیر، پیشرفته و عقب مانده و اساسیترین حلقه قدرت و تسلط جهانی خواهد بود. از طرفی غذا جز لاینفک حیات و بقا می باشد، در این میان غلات و عمدتاً گندم، که در اشکال مختلف، غذای پایه مردم کشور محسوب میگردد از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد و نان به عنوان اصلیترین غذای مصرفی دارای اولویت قابل ملاحظهای است (رجب زاده، 1387).
1-1-1-2 تعریف نان
در بسیاری از کشورها نان به عنوان یک محصول تخمیر شده با مخمر، طبقه بندی می شود. آن محصولاتی که برپایه غلات، تهیه شده و به صورت غیر حجیم یا حجیم شده با خمیر ترش یا مواد شیمیایی هستند جزو نان طبقه بندی نمی شوند. در برخی کشورها محصولات غیر
حجیم یا حجیم شده با خمیر ترش، به عنوان نان روزانه مصرف میشوند. بر طبق دایره المعارف آمریکایی نان عبارتست از غذایی که از مواد مختلف گیاهی که تبدیل به آرد میشوند و سپس با آب مخلوط شده و تشکیل خمیر میدهند و به صورت کیک با قرصهایی پخته میشوند، این آرد ممکن است از دانههای گیاهان علوفهای مانند گندم و چاودار، بقولات و ساقههای زیرزمینی و حتی از مواد غیر بومی مثل کنگر فرنگی تهیه شود (کریمی، 1385).
1-1-1-3 تاریخچه نان
نان گندم که یکی از رایجترین انواع نانهاست و غذای اکثر ملل جهان را تشکیل می دهد و با شناسایی گندم توسط انسان به مرحله تولید رسید. این فرآورده یکی از قدیمی ترین دست آوردهای انسان است، به طوری که منابعی که در مورد نان وجود دارد، حتی از انسانهایی که در حوالی دجله و فرات میزیستهاند، قدیمیتر است. اولین منبع اطلاعاتی به پنج هزار سال پیش بر میگردد. در شهر یوروک که بابلیان در آن زندگی میکردند، مدارکی به دست آمده که زندگی، عادات و سنتهای آن ها را بیان نموده است. در میان این اسناد، در مورد گندم، پخت نان، کپگ زدگی و بیاتی نان نیز مدارک مهمی به دست آمده است (رجب زاده، 1387).
گندم یکی از بزرگترین نشانه های عظمت خلقت و نان یکی از مطبوع ترین و لذت بخشترین مواد غذایی مصرفی انسان در بسیاری از جوامع متمدن و سنتی امروز است. نزد ما مسلمانان گندم و نان از حرمت و منزلت خاصی برخوردار است در بیشتر مراسم مذهبی، اعیاد و حتی سفرههای غذای روزانه مردم از نان به عنوان نشانهای از یمن و برکت الهی استفاده می شود (پایان، 1387).
نان های مسطح تهیه شده از انواع غلات، از قدیمیترین غذاهای تولید شده توسط انسان میباشند. قبل از تجارت بین تمدنهای قدیمی، کشت دانههای غلات در قسمتهای جداگانهای از جهان برای تهیه انواع نانهای مسطح به عنوان منبع اصلی تعذیه، وجود داشته است. امروزه گندم و جو به عنوان موادی ضروری در نان های مسطح در آسیای مرکزی و غربی، اروپای جنوبی و آفریقای شمالی مورد استفاده قرار میگیرند. از آرد ارزن و سورگوم در آفریقا نان مسطح تهیه میشود. ذرت و آرد ذرت، ماده اصلی آرپا[1] و تورتیلا[2] در آمریکا میباشند. در بسیاری از کشورهای آسیایی از آرد برنج، نان تهیه می شود (کریمی، 1385).
[1] Arepa
[2] Tortilla
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی زهرا در 1399/10/26 ساعت 03:09:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |