دانلود پایان نامه و مقاله | ۲-۵-۳-۵- وظایف اداره کل نظارت بر اجرای بودجه – 7
الف – تهیه صورتحساب عملکرد هر سال مالی حداکثر تا پایان آذرماه سال بعد طبق تقسیمات و عناوین درآمد و سایر منابع تامین اعتبار و اعتبارات مندرج در قانون بودجه ی سال مربوط به همراه صورت گردش نقدی خزانه و ارائه همزمان آن به دیوان محاسبات کشور و هیئت وزیران (موضوع ماده ۱۰۳ قانون محاسبات عمومی کشور)
ب) تهیه نمونه اسناد مورد قبول در پرداخت هزینه ها و همچنین مدارک و دفاتر و روش نگهداری حساب که با تأیید دیوان محاسبات کشور تعیین و توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ می شود.
علاوه بر وظایف یاد شده ، این اداره کل عهده دار انجام امور ذیل نیز میباشد :
۱- پیگیری و مراقبت در ارائه به موقع صورتحساب دریافت و پرداخت ماهانه و نهایی و صورت های مالی دستگاه های اجرایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور استفاده میکنند.
۲- بررسی صورتحساب های واصله ماهانه و نهایی دستگاه های اجرایی که به نحوی از بودجه کل کشور استفاده میکنند. این بررسی ها بر اساس رهنمودها و بخشنامه های صادره انجام می شود و در صورت موارد واخواهی (عدم رعایت) ، مراتب به طور کتبی به دستگاه های اجرایی ذی ربط اعلام میگردد.
۳- بررسی و کنترل گزارشات حسابرسی واصله جهت اطمینان از رعایت موازین و مقررات قانونی و رهنمودهای حسابداری برای درج در صورتحساب عملکرد سالانه بودجه کل کشور.
۴- بررسی صورتحساب عملکرد بودجه استان ها .
۵- تهیه و تنظیم اصلاحیه صورتحساب عملکرد بودجه سنوات قبل .
۶- پاسخ به استعلامات در خصوص موارد مرتبط با حسابداری ، روش ها یا نحوه اعمال و اجرای رهنمودهای صادره .
۲-۵-۳-۳- وظایف اداره کل خزانه
۱- اداره امور خزانه داری کشور و تمرکز درآمدهای عمومی در حساب های خزانه داری و انتقال وجوه به حساب های ذیحسابی ها و نمایندگی های خزانه در استان .
۲- جمع آوری وجوه درآمدهای عمومی ، اختصاصی ، سپرده ها و سایر وجوهی که قانوناً بایستی در حساب های خزانه داری کل متمرکز گردد از طریق ذیحسابی ها و نمایندگی های خزانه در استان ها و تمرکز وجوه مذکور در حساب های خزانه نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران .
۳- انتقال وجوه اعتبارات جاری ، عمرانی ، اختصاصی و نیز وجوه بازنشستگی ، سپرده ها و تنخواه گردان به حساب های ذیحسابی ها و نمایندگی های خزانه در استان ها بنا به درخواست آن ها جهت انجام پرداخت های مربوط.
۴- افتتاح حساب های بانکی برای وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی و شرکت های دولتی و همچنین مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی که از وجوه عمومی استفاده می نمایند.
۵- تهیه آمارهای روزانه ، ماهانه و سالانه دریافت و پرداخت خزانه .
۶- دریافت وجوه درآمدهای شرکت های دولتی که مشمول مقررات عمومی میباشند و تمرکز آن در حساب های خزانه و انتقال وجوه مورد درخواست شرکت ها ی دولتی به حساب های مربوط.
۷- همکاری با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در تهیه لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیشبینی دریافت های دولت .
۸- رسیدگی به حساب نمایندگی های خزانه در استان ها و نظارت بر کار آن ها.
۹- تهیه گزارش های هفتگی و ماهانه پرداخت ها و دریافت های بودجه و تنظیم دفاتر جهت ارائه به هیئت دولت و دیوان محاسبات کشور.
۱۰- ثبت و نگهداری حساب هزینه اعتبارات مرکز ، استان ها ، طرح های عمرانی و تنخواه گردان پرداختی به استان ها
۲-۵-۳-۴- وظایف اداره کل نظارت بر ذیحسابی ها
۱- برنامه ریزی و اقدامات مستمر به منظور تأمین کادر مالی متعهد و کارآزموده برای تصدی مشاغل ذیحسابی و معاون ذیحسابی و سایر مشاغل مالی و محاسباتی متناسب با نیازمندی های نظام مالی جمهوری اسلامی ایران بر حسب وظایف قانونی وزارت امور اقتصادی و دارایی.
۲- فراهم آوردن موجبات اعمال نظارت مداوم بر نحوه انجام وظیفه ذیحسابان و معاونان ذیحسابی ها و ارزشیابی ادواری کار آن ها و همچنین ارائه پیشنهادات لازم به معاونت هزینه و خزانه دار کل کشور در مورد عزل و نصب ، تشویق و تنبیه و ارتقاء و تنزل مأموران مذکور بر اساس نتایج ارزشیابی ها و ضوابط مدون .
۳- کوشش برای ایجاد وحدت رویه بین ذیحسابی ها و ادارات کل امور مالی و به وجود آمدن هماهنگی و روحیه همکاری متقابل بین ذیحسابان و مسئولان دستگاه های اجرایی به منظور فراهم آوردن موجبات حسن اجرای قوانین و مقررات مالی و حفظ استحکام و انجام مبانی مالی کشور.
۴- فراهم آوردن موجبات راهنمایی و ارشاد ذیحسابان دستگاه های اجرایی محلی در اجرای قانون محاسبات عمومی کشور با اعزام مأمورین و تأکید جهت تشکیل جلسات هفتگی هماهنگی بین ذیحسابان و ایجاد هماهنگی با ادارات کل امور اقتصادی استان ها در این خصوص .
۵- حل و فصل مسایل و مشکلات فی مابین ذیحسابان با دستگاه های اجرایی محلی و ایجاد هماهنگی لازم با ادارات کل امور مالی در خصوص نحوه اجرای قوانین و مقررات مالی .
۶- تهیه و صدور دستورالعمل های مالی لازم و صدور پاسخ به موقع به استعلام های ذیحسابی ها و ادارات کل امور مالی در خصوص نحوه اجرای قوانین و مقررات مالی .
۷- مراقبت در ابلاغ به موقع کلیه قوانین و مقررات و تصویب نامه ها و آیین نامه ها و دستورالعمل هایی که به نحوی از انحاء با مسایل مالی مرتبط میباشد به ذیحسابی ها و ادارات کل امور مالی .
۸- تهیه و صدور احکام جا به جایی و انتصاب ذیحسابان و معاونین آن ها در مرکز و استان ها .
۲-۵-۳-۵- وظایف اداره کل نظارت بر اجرای بودجه
۱- برآورد و پیشنهاد بعضی از اعتبارات مورد نیاز به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ، جهت هزینه هایی که جنبه کلی و عمومی دارد و تأمین ارتباط با معاونت مذبور از جهت تنظیم بودجه کل کشور.
۲- تحقیق و بررسی در مورد سؤالات ، اشکالات و ابهامات دستگاه های اجرایی و ذیحسابان در زمینه نحوه اجرای قوانین و مقررات مالی به خصوص قانون بودجه و قانون محاسبات و سایر قوانین و مقررات مالی – محاسباتی .
۳- مطالعه و تحقیق و اظهارنظر تخصصی مالی و بودجه ای در مورد لوایح و طرح اساسنامه ها ، تصویب نامه ها ، آئین نامه ها و دستورالعمل های دولتی .
۴- مطالعه و تحقیق به منظور تهیه و تنظیم طرح آئین نامه ها ، تصویب نامه ها و دستورالعمل ها و بخشنامه هایی بودجه ای و مالی که می بایست در وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و یا با موافقت وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد و تصویب گردد.
۵- شرکت در کمیته تخصیص اعتبار موضوع ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور و اظهار نظر در خصوص میزان و چگونگی اعتبارات تخصیص یافته در این کمیته با توجه به میزان دریافتی ها و درآمدهای بودجه .
۶- ابلاغ تخصیص اعتبارات جاری و عمرانی (اعم از متمرکز و استانی) منظور در قانون بودجه و پیوست های آن به دستگاه های اجرایی ذیربط ، بر اساس تصمیمات متخذه در کمیته تخصیص اعتبار و سایر قوانین و مقررات مربوط .
۷- بررسی اسناد و فهرست های دیون بلامحل وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی از نظر انطباق با مقررات مربوط از جمله ماده (۵۸) قانون محاسبات عمومی کشور و دستورالعمل اجرایی آن .
۸- بررسی و اظهار نظر مشورتی در مورد تبصره ها
فصل سوم
روش تحقیق
مقدمه
“
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی زهرا در 1401/09/20 ساعت 05:30:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |