دانلود پایان نامه ارشد :ارزیابی کارایی وتخمین بازده به مقیاس دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی
در سده اخیر با توجه به گسترش صنایع و واحد های خدماتی، مدیران صنایع به این امر پی بردند که دیگر نمی توان روش های سنتی را به عنوان عاملی مناسب برای ارزیابی واحد های صنعتی وخدماتی به کار برد و آن ها برای تصمیم گیری در مورد واحد های زیر مجموعه خود نیاز به اطلاعاتی صحیح ودرست و به دور از حدس وگمان نیاز دارند. یکی از روش های مقبول در این زمینه، برای ارزیابی واحدها روش
تحلیل پوششی داده هاست. درسال های اخیر در اغلب کشور های جهان برای ارزیابی عملکرد نهادها و دیگر فعالیت های رایج در زمینه های مختلف، کاربرد های متفاوتی از تحلیل پوششی داده ها دیده شده است. علت این استقبال از روش DEA نسبت به سایر روش ها، امکان بررسی روابط پیچیده و اغلب نامعلوم بین چندین ورودی و چندین خروجی است که در این فعالیت ها وجود دارند.
تحلیل پوششی داده ها همچنین به عنوان روش شناسایی ومحک زنی واحد های ناکارآمد نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال امکان محک زنی و ارائه نگرش جدید با استفاده از DEA به شناسایی منابع ناکارایی در شرکت های خیلی سود آور، منجر شده است.
تاکنون تحقیقات بیشماری در دانشگاه های مختلف جهان درباره تحلیل پوششی داده ها ارائه شده است.سادگی فهم و در کنار آن دقت بالا و کاربرد وسیع آن در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باعث شده بسیاری از محققان از این روش برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند. فارل در سال (1957) با استفاده از تکنیک برنامه ریزی خطی[10] و تحلیل پوششی داده ها روش مناسبی را برای ارزیابی تابع تولید تجربی برای چند ورودی و چند خروجی تعریف کرد (جهان شاهلو، حسین زاده و نیکومرام 1384، 35).
این فصل را به چهار قسمت تقسیم کردیم. در بخش اول به بیان تاریچه کلی و مدل های موجود وارائه شده مرسوم از تحلیل پوششی داده ها می پردازیم. در بخش دوم به بیان مدل های بازده به مقیاس موجود می پردازیم ودر بخش سوم به بیان تئوری فازی وکاربرد آن در تحلیل پوششی داده ها خواهیم پرداخت و در پایان نیز مروری برادبیات ارزیابی عملکرد دانشگاه ها وروش های رتبه بندی آن ها خواهیم داشت.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی زهرا در 1399/10/26 ساعت 11:05:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |