مفهوم واردات موازی از دیدگاه حقوق مالکیت صنعتی- قسمت ۳

می توان گفت که پرسش یا سوال اصلی عبارت است از:

        1. وضعیت قوانین مربوط به حمایت از مالکیـت های صنعتی ایران، در جهت جلوگیری از واردات موازی در مقایسه با تحولات قوانین بین المللی چگونه است؟



که در آن سوالات فرعی زیر در روند پژوهش مورد توجه قرار گرفته است:
۱٫ واردات موازی دارای چه ماهیت و مبنایی است؟
۲٫ رابطه واردات موازی با اصل زوال حقوق مالکیت صنعتی چگونه است؟
۳٫ چالش های موجود در رابطه با قوانین موجود و موازین بین المللی در حکایت از حقوق مالکیت صنعتی کدامها هستند ؟
۴٫ حمایت از حقوق مالکیت صنعتی و اخذ تدابیر پیشگیرانه، به چه میزان اقدامات نقض آمیز را کنترل کرده و مانع جرائم بیشتر در حوزه حقوق مالکیت صنعتی می گردد؟

۱-۳- فرضیه های تحقیق

 

    1. مبنای تشکیل واردات موازی کانال های توزیع غیر رسمی و بدون کنترل گمرک در مرز کشورها است و قاچاق محسوب نمی شود.
    2. قبول اصل زوال در حقوق مالکیت صنعتی باعث از بین رفتن حقوق مخترعان پس از اولین فروش می شود.
    3. قوانین ایران، با وجود ابهامات و نقایص موثر در حمایت از علایم تجارتی و اختراعات و رقابت نامشروع، دارای خلأ هایی برای ایجاد عدالت قضایی، امنیت سرمایه گذاری و اطمینان خاطر مصرف کنندگان کالاها می باشد.

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.
  1. ایجاد هماهنگی بین کشورها و شناخت عوامل به وجود آورندۀ واردات موازی، با ایجاد سازمان ها و ضمانت اجراها و تدابیر خاص در مرزها می تواند اقدامات نقض آمیز را کنترل کرده و مانع جرائم و نقض حقوق مالکیت صنعتی گردد.

۱-۴- پیشینه تحقیق

غلامرضا سلیمانی در مقاله ای با عنوان ماهیت بازارهای خاکستری می نویسد: هر سال میلیاردها دلار محصولات خارج از شبکه ها، شعبه ها و کانال های توزیع مجاز وارد بازار جهانی می شود. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۳ حجم واردات موازی برای تکنولوژی اطلاعات حدود چهار میلیارد دلار بوده است یا مطالعات می یرو گریفیت در سال ۱۹۹۹ نشان می دهد که فعالیت واردات موازی در کشورهای عضو نفتا بسیار رایج بوده است، و در بعضی از کشورها (آلمان و ژاپن)۲۷ درصد از معاملات در واردات موازی انجام شده اند.
در سال های دهه ۱۹۸۰ در آمریکا ارزش معاملات کالاها در واردات موازی بالغ بر ۱۰میلیارد دلار بوده که در برخی محصولات مانند ساعت، سهم بازار کالاهای خاکستری تا ۴۰ درصد بوده است.
از طرفی در سطح جوامع، علاقه و تمایل فراوانی برای محافظت مردم از سردرگمی (پریشانی) حاصل از این موضوع یا تقلب در اصل و منشاء کالاهای دارای مارک تجاری وجود دارد. به عبارت دیگر، دیدگاه های بسیار خوبی برای جلوگیری از به کار بردن حق امتیاز و مارک تجاری برای تقسیم نمودن (بخش کردن) بازارها و ایجاد موانع مصنوعی تجارت آزاد، مطرح شده است. از این رو، توافق همگانی درباره سیاست جاری مربوط به واردات موازی وجود ندارد. (سلیمانی، ۱۳۸۹)
در مقالۀ اقتصاد پنهان خطر پنهان، نویسندۀ آمریکایی دین کالبریس[۲۰] معتقد است، واردات موازی اصطلاحی است که در سالهای اخیر صحنۀ اقتصاد جهانی را مه آلود کرده است. در اقتصاد خاکستری اشاره به تعداد فزاینده ای از کارگرانی می شود که بدون پرداخت مالیات بر درآمد و یا کمک به خدمات عمومی به عنوان تأمین اجتماعی و خدمات بهداشتی ودرمانی کسب درآمد می کنند. (کالبرس، ۲۰۱۰، ص۷-۶)
آمارها از سرویس درآمد داخلی و وضعیت اشتغال وزارت توسعه نشان می دهد که تنها در شهر سان دیگو، ممکن است بین۱۴۰۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰۰نفر از کارگران در اقتصاد خاکستری وجود داشته باشد، که این رقم بین ۹ تا ۱۳ درصد از کل کارگران محلی را تشکیل می دهد.
عکس مرتبط با اقتصاد

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.